Fredag 15/10-2010

Idag skulle vi ha två undervisnings pass i engelska, men här vet man aldrig hur dagen kommer se ut... de ändrar sig hela tiden! Vi hade bestämt att första passet skulle börja 9.00 men när klockan är 8.30 kommer en tjej till oss och säger att vi ska ha engelska nu... det blev lite stressigt men vi gick genast för att undervisa, när vi kommer dit har inte killarna kommit och inte de vi skulle ha.. Vi skulle även idag ha 14-17årigarna men så blev det inte... Utan det blev en blandad grupp där den yngsta var 8år och den äldsta var 16år... Tjejen som är 8år är väldigt intresserad av att lära sig vilket är jätte roligt...! Hon jobbar på bra och försöker verkligen, medan de andra bara kollar av varandra. För att bli klara så fort som möjligt och sedan kunna göra något annat... Vi båda två tycker det är ganska jobbigt att barnen inte är intresserade av att lära sig, vi tycker inte att det är speciellt roligt att lägga ner tid på att planera vad man ska göra... Ingenting funkar som det ska nu när Rose inte är här, det är verkligen KATASTROF!!

Idag kom det några hit för att ha lite underhållning för barnen under lunchen, de kom hit för att spela musik, sjunga och dansa... Barnen tyckte det var jätte roligt och hängde med hela tiden!

Vi känner att det inte är så roligt att vara här för att undervisa just nu när inte Rose är här. Istället blir det mycket tid med barnen, vilket vi båda två verkligen ÄLSKAR!!

Idag till lunch fick vi fisksoppa, det smakade verkligen inte bra... Det var på väg upp igen... Men vi vill ju inte vara otrevliga så vi kämpade verkligen med att få i oss det, men lyckades inte! Hoppas ”mat tanten” fattade att det inte smakade bra och att vi inte får den maten igen!

Även idag på kvällen kom de två tjejerna hit och var med oss, vi pratade lite och hade det mysigt. Vi har fått massa mat som vi inte gillar så det gav vi till tjejerna när de var här inne, det var b.la. koksnötter, chips av sjögräs mm. Den ena tjejen heter Pim och hon kan engelska – hon är bara för underbar... Hon började nästan gråta idag – hon sa: Jag vill vara med er så mycket som möjligt nu när ni är här för snart åker ni hem till Sverige igen... Hon skrev på ett papper ( Rebecca <3 Pim <3 Caroline) Det värmde verkligen – det kommer göra så ont i hjärtat när vi ska åka här ifrån... :(

Idag när vi skulle duscha upptäckte vi att det inte fanns något vatten. Men som tur var kom det tillbaka efter några timmar, men vi vågade då inte duscha eftersom det kanske försvinner igen så vi väntar tills i morgon.

Vi har lärt några barn att räkna på svenska, de flesta kan räkna till 5, sen finns det en tjej som kan räkna till 10... Barnen tycker att det är väldigt roligt att lära sig lite svenska. Vi här även lärt några barn dansa jenka!

// Caroline och Rebecca


Kommentarer
Postat av: Yvonne Winroth

Det är så himla roligt att läsa era blogg inlägg. Ni kommer väl att gå ner i vikt dessa veckorna. Ni får ta igen det sen. Hihi. Tånk vad ni är betydelsefulla för barnen. Njut av tiden tillsammans med era nya vänner. Carro kommer du ihåg när vi skulle åka till "lyxhotellet" i Bangkok det skulle ligga tio minuter från flygplatsen? Jajamensan säkert. Men gud vad roligt vi hade på vägen dit.

Kramar i massor till er båda. Ni är värdefulla glöm inte det <3<3<3

2010-10-18 @ 13:46:34
Postat av: Mamma Lotta <3

Hej Hej på er! <3 <3

Det där med tid det vet dom inte. Kommer dom inte i dag så kommer dom i morrn.=) Tråkigt att Rose måste vara där för att dom ska ha respekt. Förstår om ni tycker det är jobbigt när dom inte vill lyssna på er. Ni lägger ju ändå ner tid på detta.=) Ni får vekligen testa på den verkliga thailandsmaten. Men när ni sen ska ha semester så kan ni äta den underbara goda thailandsmaten som ni gillar.=) Det är bra att få vara där och se hur det är när det inte är turistigt. =) föstår att ni tog tillvara på tiden och var barnen. dom ÄLSKAR er MYCKET och jag förstår att det kommer att bli jobbigt när ni ska åka, snyft.=( BAMSEKRAMAR <3 <3 <3

2010-10-18 @ 16:16:07
Postat av: Mamma mia

Hej tjejer! Tid vad är det...dom går nog efter solen och den gick inte upp som den skulle idag o då blir det problem förstår ni..hahahaha!!!! Jag kan förstå att ni börjar och tröttna på att undervisa när dom inte lyssnar, har ni sagt det till Rose? Ni kan ju prova att sjunga eller leka fram orden istället det verkar dom ju tycka om, om ni ska lära dom färgerna så kan ni göra leken "under hökens vingar" då kanske dom vill, bara ett förslag som kanske är helt korkat...:-). Fisksoppa det var väl inte så illa..hahahaha. Det är inte konstigt att barnen tycker om er, ja det kommer o bli jobbigt för er när ni ska åka därifrån, det är så man blir tårögd nu.<3<3<3. Det var ju tur att ni fick tillbaka vattnet annars hade ni ju kunnat duschat ute på gården i regnet då hade nog barnen fått sig ett gott skratt:-). Eftersom barnen tycker att det är kul och lära sig svenska så kan ni ju köra en svengelska lektion med dom:-).Dansat jenka? Det har jag aldrig fått se att ni kan...:-) :-)!!!!

Puss och kram på er <3<3<3<3<3

2010-10-18 @ 19:04:38
Postat av: Caroline och Rebecca

Yvonne : Att vi gar ner i vikt det ar ingen risk... Hihi!!

Mammor: Det ar inte roligt att lagga ner tid pa undevisning men vi ALSKAR barnen sa det finns sa mycket annat vi kan gora... Mamma Mia, nar vi kommer hem da ska vi lara dig dansa jenka!!!

KRAMISAR

2010-10-19 @ 09:08:51
Postat av: Mamma Mia

Tack tjejer, då ska jag svänga dom lurviga...hahahah Puss och kram:-)!!!!<3<3<3

2010-10-19 @ 19:59:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0