Koh Chang

Nu är vi på Koh Chang! Vädret är verkligen inget att ha idag! Det har blivit en dag med shopping och nu vilar vi på rummet för att orka med mer shopping i kväll. Vi har idag fixar vara balklänningar så på onsdag ska de vara klara:) Resan hit var ganska lång, den startade igår klockan 23.30 och vi kom fram till idag 8.00 på morgonen, skulle egentligen varit framme 7.00 men båten från Trat till Kph Chang körde fast så de försökte att komma där ifrån i en timme! Men nu är vi i alla fall här! Internetet på datorn funkar inte så just nu bloggar jag från min Ipod, men ikväll kanske det blir internet cafe! //Caroline och Rebecca

Vaskan ar packad och i morgon lamnar vi Child protection foundation...

Forsta aventyret ar over... :( Detta aventyr har gett oss jatte mycket och vi ar grymt nojda med oss sjalva och var insats!
Det har verkligen varit en av de jobbigaste dagarna i vara liv, nar man nu borjat saga hej da till barnen! Det gor sa ONT i oss! Bara av att se tararna rinna ner langds barnens kinder gor sa ont, barnen har tidigare aldrig visat oss att det varit ledsena...! Barnen kommer till var rum star utanfor dorren, vill att vi ska komma ut, vi gar ut och sen kan vi sitta ute pa trappan hur lange som helst och bara kramas och grata tillsammans!!

Vi var beredda pa att detta skulle bli grymt jobbigt, men vi hade nog inte raknat att det skulle vara sa har jobbigt och gora sa ont i oss!

Denna dag har vi tillbringat med barnen, tittat pa film i 3timmar om Thailands kultur! Inte det roligaste och intressantaste... Nar filmen var slut har vi haft det mysigt tillsammans, vi har aven idag visat lite kort fran Sverige och visat lite av de bilder vi tagit under tiden da vi varit har...!!

Idag har vi aven packat, sa nu star resvaskorna fardiga pa rummet och vantar pa att fa lamna detta underbara stalle...!


Med detta inlagg vill vi avsluta var tid har pa Child protection foundation - Thailand!!

Noan en kille med mycket energi!


Caroline Noan och Rebecca



Tiden bakom det Thailandska paradiset ar nu over, nu ska vi ut och leva livet i det Thailandska paradiset!!!


Nu borjar snart vart andra aventyret/ semestern, vi lamnar barnhemmet i morgon efter lunch och da ska vi aka till Bangkok dar vi sedan ska aka buss till Trat for att sedan ta baten over till Koh Chang - dar vi ska tillbringa nagra dagar! Nar vi varit dar aker vi tillbaka till Bangkok och ar dar nagra dagar innan vi aker hem till Sverige igen!

Pa Koh Chang kommer vi fortsatta med denna blogg, och skriva vad vi gor om dagarna - sa fortsatt garna att folja var resa har i Thailand!

// Caroline och Rebecca



Farvaldag

Verkligen den jobbigaste dagen - farvaldagen!
Nu ska vi ta allt fran borjan!
Dagen borjade med lite tid med barnen sedan blev det dags for lite skapande med barnen, nagot som de verkligen alskar!
Sedan hade vi lite "ledig" tid som spenderades med de UNDERBARA barnen!
Efter det blev det matlagning, vi lagade thaimat... Vi var manga i koket som hjalptes at sa det gick snabbt och enkelt! Riktigt trevligt hade vi tillsammans - vet inte hur manga ganger mat tanten sagt till oss att hon kommer sakna oss mm. Det var en jobbig stund idag, vi har gratit mycket tillsammans med mat tanten!!...

Anette har aven ringt idag, det kandes sa bra av att fa prata med henne!
... Anette vi LOVAR att vi ska vara radda om oss, nu nar vi snart ska ha lite semester...!

Nar vi fixat maten blev det dags for att gora i ordning sig infor farvalpartyt!!

Partyt var jatte fint, och barnen var sa glada och spred sa mycket gladje!
Vi at maten vi lagat, sedan dansade och sjong barnen for oss, sa fint! Rose oversatte nagra av sangerna till oss... Pim den tjejen som kan engelska holl ett tacktal till oss fran alla barnen, har inte varit med om nagot vackrare!!
"Vi har haft valdigt roligt tillsammans skrattat mycket, vi kommer aldrig glomma er ni kommer alltid finnas i vara hjartan. Kommer ni snart tillbaka?" Det var en liten del av Tacktalet!

Det har varit tarar hela dagen fran bade barnen och oss!
Det gor sa ont att se alla barn ledsna... Men det maste ju betyda att vi gjort nagot for barnen!!
VI ALSKAR DESSA BARN, vi vill INTE lamna barnen!!

Har bjuder vi pa lite bilder fran dagen

Caroline, Mat tanten & Rebecca



Vi blaste upp lite ballonger... Rebecca och tjejen fran Stockholm



Farval middag



Manga tarar blev det



// Caroline och Rebecca


Sista planerade lektionen...

Idag hade vi var sista "planerade"  lektion och det blev idrott, nagot som barnen verkligen alskar!!
Barnen vill ju aldrig sluta nar vi har idrott med dem, de vill bara gora mer och mer hela tiden, det spelar ingen roll hur varmt det ar!
Aven idag har det blivit mycket tid med alla barn, den tiden tar vi verkligen tillvara pa nu!!

Imorgon ska vi ha en "farvalldag" det kommer verkligen vara jobbigt och kannas i vara hjartan!
Vi ska borja med lite skapande med barnen, och sedan ska vi visa lite kort fran Sverige! Vi ska aven fa vara med och laga maten har, och sedan pa kvallen ska det bli dans och musik! Det kommer bli en riktigt toppen dag och en dag vi sent kommer glomma!!

Idag har aven Caroline kommit hit, en tjej fran Stockholm, som ska vara har i 2veckor!!
Rose ar aven har nu, och stannar tills vi aker har ifran :)

Vi har fatt fragan om vi har nagra "favorit" barn, vi vet att man inte ska favorisera barn, men det ar bara sa vissa gillar man mer an andra! Sjalvklart har vi "favorit" barn och de barnen kommer det kannas extra jobbigt att lamna!!

Vi har fatt onskemal att lagga ut lite bilder pa vad som finns har runt omkring, tyvarr har vi nastan inga bilder, men har kommer en i alla fall!!



En affar dar de saljer mat



// Caroline och Rebecca

Sista engelskan...

En dag med fullt av aktiviteter!
Vi skulle idag ha var sista engelska lektion, med de tre grupperna!
Eftersom de tva aldsta grupperna inte ar intresserade av att lara sig hade vi bara engelska med den yngsta gruppen!
Farger, raknade och avslutade med spelet twister!
En tjej i denna grupp har utvecklats jatte mycket vilket ar jatte roligt for oss, hon vill lara sig mer och mer hela tiden! Hon kom med tva bocker idag dar det var fullt av ord och bilder pa engelska och thailandska, hon ville att vi skulle saga vad allt var och sedan sa hon det efter oss... Hon gjorde aven meningar av lite ord, det blev ju inga "riktiga" meningar men man forstod... Ex. Becki born may twelve och Carro born april 16. Nar vi har hoppat hopprep har vi alltid raknat pa engelska sa nu ar hon riktigt duktig pa det med...!! Hon har ocksa lart sig farger, kroppen mm. det har aven de flesta andra barn med gjort!

Vi har idag aven hoppat hopprep, spelat med en boll, mm. Vi har haft fullt upp och det ar riktigt jobbigt att vara igang hel tiden i denna varmen, maste dricka mycket, men vi har inte varit sa duktiga pa det, nu kanner vi oss helt slut, men vi vet att det snart kommer in ett gang barn till oss for att spela dator och bara ha det mysigt!

I morgon ar det idrott pa schemat som galler sista passet, hoppas inte det ar allt for varmt pa dagen da, det blir sa jobbigt!
I morgon kommer aven en tjej fran Lidingo hit, hon ska ocksa gora sitt projektarbete har under en tva veckors period, men hon kommer mest vara med de sma barnen eftersom de aldre borjar skolan pa mandag!

Har ser ni en bild pa den duktiga 9aringen

// Caroline och Rebecca

25/10-2010

I natt har vi sovit riktigt bra, inte vaknat hela tiden utan faktiskt sovit en hel natt - Riktigt skont!
Pa schemat idag stod det idrott, men eftersom det varit sa varmt idag orkar inte barnen sa mycket. Sa det blev tyvarr ingen idrott idag och detta var ett beslut som jag och Carro tog, vill ju inte att nagot ska handa dessa underbara barn!
Det blev istallet en heldag med alla barn riktigt mysigt! Vi vill INTE aka!

Idag kom det privat personer hit som bjod pa lunch, de lamnade aven lite klader leksaker och snacks, nagot som verkligen uppkattas av barnen!

Eftersom vi haft orm besok pa vart rum, har det idag blivit stor stadat, vi sa att vi ville och kunde gora det, men det fick vi inte... Utan "lararen" skickade hit tva barn Pim 12ar och Paer 9ar, de fick da stada hela rummet, nagot som verkligen gjorde ont i oss, men tyvarr ar detta verkligheten i denna varld har! Vi ville tacka tjejerna pa nagot satt, sa vi gav de pengar, forst ville de inte ta emot det men efter en stund gick det bra... Paer fick tarar i ogonen och visste inte riktigt hur hon skulle hantera detta!!

Nar man pratar med folk hemma ar det tva fragor man alltid far sa nu tankte vi att alla ska fa veta:
Bruna blir vi inte, vi jobbar hela tiden, har finns ingen strand och storrsta delen av dagen spenderas i skuggan...!
Smala det blir vi inte heller, for de trycker i oss hur mycket mat som helst... Mat tanten har sagt till Pim att hon inte vill att vi ar smala nar vi kommer hem for da kommer de dar hemma inte tro att vi fatt nagon mat!

Ser ni nu hur mycket mat vi far varje maltid... Vi gar sonder snart!



Bjuder pa tva bilder da vi haft engelska med 10-14aringarna

Far ju representera Barn och fritidsprogrammet - Falkenbergs gymnasieskola
Nar vi undervisar :)



Har ar gruppen 10-14aringarna




// Caroline och Rebecca

Orm...

Fy fan vilken kvall!!
Vi har ju haft besok av en orm hos oss, och nu ikvall pratade vi med Rose, hon sa att den ar farlig och att det inte ar sakert for oss att sova dar... Sa just nu ligger vi i ett rum jamte barnen... Vi sag just nu verkligheten, den de forsokt dolja for oss, barnen har inga madrasser utan de sover pa golvet, och det ska aven vi gora i natt, men det ar bara en natt barnen gor det ALLTID!!
I morgon ska det bli en orm runda i vart rum och runt om huset...
Nu ar vi i alla fall sakra sa vi kan sova god natt!!

// Caroline och Rebecca

24/10-2010

Idag nar vi vaknade upptackte vi att vi haft besok pa var toalett i natt, vara dusch flaskor lag pa golvet och skrapet lag pa golvet... Vi tankte inte sa mycket mer pa det bara att det varit ett djur har i natt... Nu nar vi sitter har och skriver ropade Pim till oss kom inte ut, kom inte ut...!
Sedan kom hon och en annan tjej hit och berattar att vi har en orm har... En gron giftig orm som ar stor, och att det ar den som varit i vart badrum i natt... Pim och hennes kompis berattade att ormen kommit upp genom dusch hallet eftersom den bor under huset...

Dagen borjade med att underbara Pim kom in till oss, sedan blev det dags for lite "aventyr"!
Forst blev det till att besoka templet, och munkarna...! Sedan tog vi ater igen baten over till marknaden, dar vi handlade armband till oss alla tre, och sedan fragade vi aven vad Pim ville ha av oss, da sager hon godis... Sa naturligtvis kopte vi det till henne!! Sedan fick hon aven en vaska dar hon kan forvara lite saker!
Vi kommer verkligen sakna denna UNDERBARA tjej!!
Idag har vi aven besokt killarnas hem, kan ju saga att det inte alls var lika fint som tjejernas!! Men bada hemmen ar i princip uppbyggda pa samma satt - alla sover tillsammans mm...!
En av killarna har har Autism, men man marker inte av det sa tydligt!!
Nagot som vi verkligen la marke till och gjorde oss jatte glada va att: han hade ett eget sovrum, dar det fanns gosedjur, bocker mm.Detta var verkligen nagot som varmde i vara hjartan!! <3

Autism pojkens rum



Flytande marknaden



Idag har vi aven varit riktigt duktiga, vi har stadat vart rum, tvattat vara klader, diskat mm...!!

Idag ar det en speciell dag har i Thailand, det ar Buddas dag, nagot som verkligen firas har...! Barnhemmet har idag fatt massor av mat, fran de olika templerna i byn... Det kom aven privat personer hit idag och lamnade lite snacks mm... Barnen ar verkligen jatte glada just nu!!

Resan borjar lida mot sitt slut, och vi ska verkligen ta vara pa de sista dagarna har!!
Vi har manga minnen och erfarenheter i vart baggage nu, men fler kommer det bli innan vi lamnar detta stalle...
En liten sammanfattning om oss sjalva har an sa lange:
Nya erfarenheter, nya minnen, en helt annan syn pa varlden vi lever i mm...!

Vi har haft roligt, energin har varit slut,vait besvikna, arga, glada, skrattat och gratit tillsammans!! Vi TVA har gjort och varit med om det mesta och vi har gjort det TILLSAMMANS!!




// Caroline och Rebecca


Lordag 23/10-2010

Forlat att vi inte skrev i gar kvall, men vi var sa trotta och hade andra saker for oss.
Dagen igar skulle besta av tid med bara 4-5aringarna uppdelat i tva pass, ett pa formiddagen och ett pa eftermiddage! Men sa blev det inte riktigt...

Pa formiddagen borjade vi med att mala tillsammans med barnen och det slutade att barn 1,5ar-12ar var med. Sedan hade vi rast och sen klockan 14.00 skulle vi vara med 4-5aringarna igen, men da sov de middag... Sa det blev tid med de andra barnen i stallet, vi tittade pa film, hoppade hopprep mm...

Tiden har pa barnhemmet borjar lida mot sitt slut och det gor verkligen ont i oss, barnen borjar kanna pa sig att vi snart ska aka, for de kommer hela tiden och fragar hur manga dagar det ar kvar till vi aker... Tank sen ska vi lamna detta stallet for gott... Vi visste att det skulle bli jobbigt, men att vi redan skulle kanna av det hade vi inte raknat med... :(

Pa kvallen kom Pim som alltid in till oss, det betyder sa mycket for oss bada...!
Nar hon kom in pa vart rum sa hon: jag har nagot nagot at er, vi fick ett block dar han hade skrivit till oss, och sedan fick vi varsin T-shirt pa den stod det : vart ni an gar sa kommer jag alltid sakna er - KARLEK till henne! Nar vi fick detta gjorde det verkligen ont i oss... Vi VILL inte har i fran!

Idag (Sondag) har vi varan forsta och sista ledig dag av de 21dagar vi ska vara har... Hur ledig den nu blir vet vi inte, det kommer bli tid tillsammans med barnen i alla fall... Bara roligt!
Men idag ska Pim ta med oss ut pa lite "aventyr" vi ska ga till ett tempel som ligget precis brevid barnhemmet, sedan ska vi aven fa ga till killarnashem och sedan blir det marknaden idag igen!! :)



// Caroline och Rebecca

Hur bor barnen...?

Har kommer ett snabbt inlagg pa hur barnen bor - detta ar kort fran barnhemmet dar vi bor, alltsa tjejernas. Vi fragade Rose om vi inte kunde fa aka till killarnas, hon sa da det ar inte fint, det ar jatte smutsigt mm. Vi sa att det inte gjorde nagot - vi vill ju se ALLT!... Nagon dag skulle vi fa ga dit och titta!
Hor av oss senare och berattar om dagen, idag ska det bli en heldag med 4-5aringarna :)

Sovrummet - Alla barn sover tillsammans i ett stort rum med madrasser pa golvet!

Badrummet, det finns bara ett badkar som alla barenen badar i!

Alla barn har varsit eget litet skap, dar de har sina personliga saker

Har hanger det lite klader, vi vet inte men tror inte barnen har egna klader, utan alla far anvanda allt.


// Caroline och Rebecca

Fredag 22/10-2010

Idag blev det forst engelska med 6-9aringarna - vi jobbade mycket med farger, lektionen inneholl bade praktiskt och teoretiskt saker. De fick mala en heldel och sedan gjorde vi oven dikter med farger - tack sa jatte mycket Malin E for det tipset! Barnen tyckte det var jatte roligt. Sedan blev det engelska med 10-14aringarna - aven dar blev det bade praktiskt och teoretiskt, vi gjorde i princip samma sak, men de fick inte lika mycket hjalpmedel som de mindre barnen. Vi hade en rolig och bra tid tillsammans!
Det blev ingen engelska med 14-17aringarna, de tycker inte att det ar roligt att lara sig, sa darfor tycker inte vi heller det ar roligt att ha engelska med dem! Men istallet fick vi en underbar tid tillsammans med alla barn, vi hoppade hopprep, spelade spel och bara "pratade" med de aldre...!!

Pim den tjej som kan engelska har fragade om vi ville ga till en marknad, det ville vi sa klart!
Det blev lite shopping :) Mycket roligt!! :) Forst fick vi ga en bit och sedan fick vi aka bat over till andra sidan och dar var marknaden.. En liten del av den flytande marknade var dar ocksa!

Vi gick aven in pa ett stalle dar vi blev fotograferade, vi tanke att det kunde vara kul med lite minnen nar vi aker har ifran, och Pim ville garna ha kort pa oss!
Har nedan bjuder vi pa korten... !

Alla vi tillsammans <3 <3



Det blev aven enskilda kort...!



Vi kopte tre av varje kort, sa alla kunde fa varsit...! Det blev som en liten present till Pim fran oss!! <3

Nar vi kom hem fran marknaden fick vi mat... Ingen bra mat idag, det blev soppa och kokt agg.. Forst fick vi en soppa och efter typ 2 minuter kommer mat tanten med en till soppa... Vi satt dar och verkligen forsokte och jobbade pa bra med den forsta soppan, sedan sa vi till Pim att hon skulle saga till mat tanten att vi var matta och inte orkade den andra soppan... Sa den fick barnen i stallet! Rebecca gillar inte agg, och tur som var gillar Caroline det sa hon var jatte gullig och snall och at upp alla aggen, det var 3st agg!!

// Caroline och Rebecca




Engelska pa schemat...

Idag blir det en heldag med engelska - vi ska ha engelska i 6timmar!
10.00-12.00 : 6-9aringarna
13.00-15.00 : 10-14aringarna
15.00-17.00 : 14-17aringarna

Det kommer bli jobbigt och tufft att ha engelska sa lange, och speciellt for barnen/ ungdomarna som ska ha det 2timmar i rad. Vi far la se hur det gar!

Igar blev vi klara med APU-rapporten, riktigt skont, sa behover man inte tanka pa den nar man kommer hem till Sverige. Vi har forsokt att skicka in den men det funkar inte, sa vi far lamna in den nar vi kommer hem!


Vi har fatt onskemal fran lasare att vi skulle lagga ut lite bilder pa hur vi bor!

Har ser ni vart hus, det ar uppdelat i tva delar och vi bor i den ena delen



Vart rum



Vart rum och den skona sangen;p



Vart badrum




// Caroline och Rebecca


Torsdag 21/10-2010

Under eftermiddagen blev det idrott med 10-14aringanra, de tyckte att det var riktigt roligt! Det blev mycket skratt och valdigt mycket svett! Det var 32grader varmt nar vi hade idrott, det blev en heldel vatten pauser for barnen, annars skulle de kollapsat! Efter en timme ville barnen inte sluta med idrott, sa vi fortsatte en stund till, och efter det blev det till att hoppa hopprep - ett STORT tack till dig Cattis, som sa att vi skulle ta med oss hopprep for det ar verkligen nagot vi anvander varje dag! Idag har vi aven spelat lite badminton...!

Maten vi fick idag pa kvallen var nuddlar med kyckling, agg och sen fick vi aven kalsoppa... Soppa som ingen av oss gillar... Men jag Rebecca fick idag tva nya kompisar, jag gav de soppan och efter det satt de i mitt kna hela tiden... Hur skulle de sett ut om vi lamnat tillbaka en helt full tallrik med soppa, da tycker jag faktiskt att det var battre att barnen fick smaka och ata lite av den - men de fick inte allt for mycket for da kanske "mat tanten" har tror att vi gillar soppa. Hon kan ju ingen engelska sa vi kan ju inte saga ifran om det ar nagon mat vi inte gillar...! Men nar Caroline lamnade tillbaka tallrikarna skakade hon pa huvudet och pekade pa soppan, sa hon kanske forstar att vi inte gillade det!

Nu pa eftermiddagen/ kvallen har vi aven jobbat med var APU-rapport sa nu ar den snart KLAR!! RIKTIGT GOTT!!






// Caroline och Rebecca



Idrott pa schemat...

Idag ar det Idrott som star pa schemat! RIKTIGT roligt, men idag ar en av de varmaste dagarna, och inte finns det speciellt mycket skugga, sa det blir en heldel pauser...!!
Nu under formiddagen har vi haft lek och idrott med 6-9aringarna, de fick forst spela twister och sedan blev det svansleken mm...! Svansleken tyckte barnen var riktigt roligt!
Har kommer tva bilder fran formiddagen!!






I eftermiddag blir det forst idrott med 10-14aringarna och sedan 14-17aringarna om de vill ha idrott, de skulle fa bestamma sjalva!!
Just nu har vi rast i 2timmar 11.00-13.00 och sedan blir det full fart fram till 17.00!!

// Caroline och Rebecca


Bilder- Wanakorn National park

Har kommer lite bilder fran nar vi varit i Wanakorn National park...

Har ute snorklade vi




En av lararna och Carro - har var vi pa vag upp till vattenfallet!!



Framme vid vattenfallets borjan!!
- sorry att bilden blev at fel hall


Rebecca vid vattenfallets borjan



Caroline



Stranden



4EVER



Vi horde att det ar HOST hemma... Trakigt, snart inga lov kvar pa traden, och riktigt kallt.. Later inte skont vi langtar verkligen inte hem!!

// Caroline och Rebecca



Antligen tillbaka pa barnhemmet...

Tankte beratta lite om gardagen.
Det blev en riktig "relax" dag for oss med snorkling, massage och strandparty!!
Massagen vi fick var oljemassage, som varade i 1timme och 30minuter... Det var riktigt skont och man somnade till och fran hela tiden. Efter massagen blev det strandparty, vi at da middag pa stranden! Middagen bestod av : blackfisk, krabba, musslor, snakor, fisk, rakor, kott, omelett, gronsaker och sa klart ris! Middagen varade lange i drygt 2 timmar och sen blev det musik och dans pa stranden! En riktig TOPPEN dag, nar vi skulle lagga oss sa vi bada " vilken semesterdag" vi haft idag!
Massagen var precis vad vi behovde...

Idag skulle vi ga upp 6.00 for fagelskadning som skulle starta 6.30... Men vi ar inte sa intresserade av faglar sa vi "forsov oss"... HIhi.. Vi hade redan meddelat att vi inte ville vara med, kande att vi ville sova lite!
Klockan 9.30 var det dags for att avsluta denna "kurs" eller vad man nu ska kalla det... Det blev en heldel tacktal pa thailandska sa vi fattade inget, och sen blev det fotografering. Runt 11.00 startade farden tillbaka till barnhemmet, med en heldel stop pa vagen... Vi stannade b.la. pa ett stalle som heter "akvariumet" det var i princip samma sak som Universeum hemma i Sverige! Det blev aven ett stop pa en resturang for att ata lunch, och sen blev toa paus, men da sprang alla tanterna runt i affarerna och skulle handla...!!
Nu har vi antligen kommit tillbaka till barnhemmet, barnen blev jatte glada av att se oss igen det BETYDER sa mycket for OSS!!! <3 <3
Just nu sitter vi inne pa vart rum och det osregnar utanfor och askar...!!!

Rose har gett oss sin dator som vi nu kan anvanda varje kvall...!! Bloggen kommer med andra ord uppdateras VARJE dag!!

// Caroline och Rebecca

Snorkling

Halloj!
Dagen idag borjade med att vi gick upp 7.00 for att gora oss redo for snorkling!!
Det kom tva ganska stora batar som hamtade oss och sen akte vi ut till en O for snorkling, de lamnade oss pa en O och sen fick man simma till en anna, som inte var sa langt i fran. Vattnet var valdigt fint, och man kunde se mycket fisk. Sen gick vi pa baten igen och da korde den ut till mitten av havet, dar man fick hoppa fran baten och snorkla...! Idag kandes det verkligen som vi hade semester, riktigt skont att bara koppla av. Just nu sitter vi inne i "klassrummet'' och har fatt lana en dator, vi fattar inte sa mycket av undervisningen just nu.. For den ar pa thailandska! Om drygt en timme vantar massage.. Vi ska fa thai massage och huvud massage, det ska bli riktigt skont att bara fa koppla av igen. Massage ska vi fa 1timme och 30minuter sen har vi lite fri tid och efter det ar det dags for strandparty!!
Vi hor av oss har igen sa snart som mojligt!

// Caroline och Rebecca

Wanakorn National Park - dag ett snart avklarad

Idag har vi haft engelska undervisning med personalen pa stallet dar vi bor just nu - Nationalpark... De kan inte ett ord eneglska sa det ar ganska roligt men valdigt svart att lara dem. De vi ar med pratar thailandska sa de oversatter till de andra.. Men vi vill inte vara har vi saknar barnen!!
Efter drygt 3timmars jobb pa formiddagen akte vi mot ett vattenfall, vi fick ga ca 1km upp pa ett berg for att komma till vattenfallets borjan.. Det var valdigt varmt och jobbigt!! Nu ar vi tillbaka pa stallet dar vi bor och vi har fatt lana en dator, vi har just nu rast till klockan 17.00 sen ar det dags for middag och efter det blir det jobb i ytterligare 1timme!

Folket vi ar har med ar valdigt snalla och trevliga! Men vi saknar barnen jatte mycket och vill tillbaka!!
Idag har vi traffat 2 svenska familjer och de fragade vad vi egentligen gor har... HIhi!! Vi berattade for de att vi skulle lara personalen engelska och de svarade : Ja det kan verkligen behovas!
Den ena familjen bor har i Thailand 6manader om aret, de berattade att det fanns en svensk skola har i narheten och att det bor manga svenskar har!



// Caroline och Rebecca

Måndag 18/10-2010

Vi är ledsna över att vi inte bloggat den senaste tiden men vi har tyvärr inte tillgång till Internet och det finns inget Internetcafe här heller! Men här nedan kan ni läsa vad som hänt de senaste dagarna då vi inte kunnat uppdatera!

Ett STORT tack till alla som läser, följer och kommenterar här på bloggen, det betyder verkligen JÄTTE mycket för oss!! <3

// Caroline och Rebecca


Söndag 17/10-2010

Idag skulle vi ha vår första lediga dag, Rose skulle hämta oss och sen skulle vi åka till Huahin ca.4 timmar från där vi bor. Vi ska vara i Huahin tills på onsdag. Rose sa att vi bara skulle få ta det lugnt, ligga på stranden och bara ha det skönt! Med andra ord, inte ha någon klocka som väcker oss, och bara få vara för oss själva!

 

Vi ställde klockan idag på 7.00 för Rose skulle hämta oss 9.00 när klockan var 7.30 kommer det en tjej till oss och säger att vi ska komma ut och äta, frukost brukar vi alltid annars äta på rummet, så vi fattade inte riktigt varför vi skulle gå dit, men vi gjorde det i alla fall. När vi kommer dit får vi MAT!! Ris, kycklingklubbor och köttbullar... Tanken var jätte snäll, men vi vill inte äta mat till frukost... Detta var jätte jobbigt, men vi kämpade tillsammans och fick i oss hel del...! När vi skulle lämna barnhemmet trodde barnen att vi skulle åka hem, vi försökte förklara att vi kommer tillbaka men det var inte det lättaste! Ett barn fick tårar i ögonen, detta gjorde ont i oss!! Tänk då när vi ska lämna barnhemmet på ”riktigt” !

 

9.00 startade resan mot Huahin och en bit ner... Efter typ 10minuters bilresa stannade vi för att ha en Te paus, och sen fortsatte vi färden. Rose sa att resan skulle ta 2timmar, men i detta land vet dom inte vad tid är... Efter 2timmar var vi framme i Huahin och skulle äta vi var där i drygt 45minuter och sen fortsatte vi färden... Efter ytterligare 2timmar kommer  vi fram till stället där vi ska vara under våra lediga dagar...! Rose sa att vi skulle få komma till ett turistställe då tänkte vi en strand med många turister och ganska nära stan. Men så var det verkligen inte... Utan vi bor i en national park...! Det är bara skog, skog och åter skog... Men det är nära havet så man kan bada!

Våra reaktioner vet vi inte riktigt hur vi ska beskriva men när vi kom fram fick vi veta att vi skulle undervisa personalen i engelska, eftersom de har stora brister! Vi visste innan att Rose skulle göra det men inte att vi skulle göra det, Rose hade ju sagt att vi skulle få ha semester...!!

 

Vi har fått ett schema för dessa dagar då vi ska vara här och det är verkligen inte roligt... Vi vill inte vara kvar här vi vill tillbaka till barnen... Men tyvärr går det inte.

Så här ser schemat ut:

 

Måndag 18/10

7.00– 9.00 Frukost

9.00-12.00 Gruppaktiviteter

12.00-13.00 Lunch

13.00-16.00 Praktiska övningar

17.00-18.00 Middag

18.00-19.00 Gruppredovisning

 

Tisdag 19/10

6.00-8.00 Praktiska övningar b.la. fågelskådning och snorkling

8.00-9.00 Frukost

9.00-12.00 Undervisning

12.00-13.00 Lunch

13.00-16.00 Göra, menyer, skyltar, informationsblad mm.

16.00-18.00 Massage – vet inte om vi ska få eller göra massage

18.00-21.00 Strandparty

 

Onsdag 20/10

6.00-8.00 Praktiska övningar b.la. fågelskådning och snorkling

8.00-9.00 Frukost

9.00-11.00 Slutredovisning i grupperna

11.00-11.30 Ut checkning

12.30-13.30 Lunch på vägen hem

13.30-17.30 Hemfärd

 

Tror ni att vi skulle dö när vi såg detta? Vi vill verkligen inte vara HÄR...!

// Caroline och Rebecca


Lördag 16/10-2010

Även idag var det en dag som inte var så välplanerad, Rose är ju fortfarande inte här, utan hon kommer ikväll... Då hoppas vi att vi får låna hennes dator, så alla blogginlägg kommer ut, så ni får veta vad som hänt de senaste dagarna. Idag skulle vi ha engelska med barnen 4-5år. Det gick bättre än vad vi räknat med, vi gick igenom lite djur och sen hade vi ett papper där det fanns olika djur och så fick barnen färglägga... I början var barnen väldigt koncentrerade och tyckte det var roligt, men efter ett tag tröttnade de, men då kom det andra barn som började måla och då fortsatte de små... Vi hade bara ”undervisning” med barnen i 1timme och 30minuter. Sen har vi lekt hela dagen med barnen, spelat spel, hoppat hopprep, tittat på TV och bara haft det mysigt. Det känns som barnen är trygga med oss nu, de kommer till oss hela tiden drar och hit och dit mm. Det är väldigt mysigt men ibland kan det faktiskt bli lite för mycket, vi ska egentligen jobba fram till 17.00 men den tiden slutar vi aldrig, utan vi är med barnen till ca.23.00 på kvällen!

 

// Caroline och Rebecca


Fredag 15/10-2010

Idag skulle vi ha två undervisnings pass i engelska, men här vet man aldrig hur dagen kommer se ut... de ändrar sig hela tiden! Vi hade bestämt att första passet skulle börja 9.00 men när klockan är 8.30 kommer en tjej till oss och säger att vi ska ha engelska nu... det blev lite stressigt men vi gick genast för att undervisa, när vi kommer dit har inte killarna kommit och inte de vi skulle ha.. Vi skulle även idag ha 14-17årigarna men så blev det inte... Utan det blev en blandad grupp där den yngsta var 8år och den äldsta var 16år... Tjejen som är 8år är väldigt intresserad av att lära sig vilket är jätte roligt...! Hon jobbar på bra och försöker verkligen, medan de andra bara kollar av varandra. För att bli klara så fort som möjligt och sedan kunna göra något annat... Vi båda två tycker det är ganska jobbigt att barnen inte är intresserade av att lära sig, vi tycker inte att det är speciellt roligt att lägga ner tid på att planera vad man ska göra... Ingenting funkar som det ska nu när Rose inte är här, det är verkligen KATASTROF!!

Idag kom det några hit för att ha lite underhållning för barnen under lunchen, de kom hit för att spela musik, sjunga och dansa... Barnen tyckte det var jätte roligt och hängde med hela tiden!

Vi känner att det inte är så roligt att vara här för att undervisa just nu när inte Rose är här. Istället blir det mycket tid med barnen, vilket vi båda två verkligen ÄLSKAR!!

Idag till lunch fick vi fisksoppa, det smakade verkligen inte bra... Det var på väg upp igen... Men vi vill ju inte vara otrevliga så vi kämpade verkligen med att få i oss det, men lyckades inte! Hoppas ”mat tanten” fattade att det inte smakade bra och att vi inte får den maten igen!

Även idag på kvällen kom de två tjejerna hit och var med oss, vi pratade lite och hade det mysigt. Vi har fått massa mat som vi inte gillar så det gav vi till tjejerna när de var här inne, det var b.la. koksnötter, chips av sjögräs mm. Den ena tjejen heter Pim och hon kan engelska – hon är bara för underbar... Hon började nästan gråta idag – hon sa: Jag vill vara med er så mycket som möjligt nu när ni är här för snart åker ni hem till Sverige igen... Hon skrev på ett papper ( Rebecca <3 Pim <3 Caroline) Det värmde verkligen – det kommer göra så ont i hjärtat när vi ska åka här ifrån... :(

Idag när vi skulle duscha upptäckte vi att det inte fanns något vatten. Men som tur var kom det tillbaka efter några timmar, men vi vågade då inte duscha eftersom det kanske försvinner igen så vi väntar tills i morgon.

Vi har lärt några barn att räkna på svenska, de flesta kan räkna till 5, sen finns det en tjej som kan räkna till 10... Barnen tycker att det är väldigt roligt att lära sig lite svenska. Vi här även lärt några barn dansa jenka!

// Caroline och Rebecca


Torsdag 14/10-2010

Idag var studenter från Bangkoks sjukhus här, de kom hit för att ha aktiviteter med barnen i 2 timmar och sedan bjöd de barnen på lunch. Detta var något som verkligen uppskattades av barnen. Det fanns olika stationer där man fick göra olika saker, barnen var indelade i grupper och fick bra vara på en station. När alla var klara med det dem skulle göra, hade de en lite redovisning. Då varje grupp fick visa upp vad de gjort och som belöning fick de kakor och chokladmjölk. Dagen avslutades med dans och musik, som handlade om att tvätta händerna...!

Eftersom studenterna kom hit idag, hade vi bara engelska på eftermiddagen med barnen/ ungdomarna 14-17år... Det gick inte så bra... Utan det var KAOS!! Rose har åkt tillbaka hem till Bangkok. Gruppen i helhet var inte intresserade av att lära sig engelska vilket gjorde det extra jobbigt. Eftersom de inte kan engelska blev det extra svårt att göra sig förstådd. Som tur är finns det en tjej här ”Pim” hon kan engelska så hon hjälpte oss att översätta från engelska till Thai, fast det hjälpte inte så mycket eftersom de inte visade henne respekt!

 

Rose hade fixat så vi skulle få komma till ett ställe det fanns Internet, men när vi kommer dit så funkar det inte. Så de skulle ta oss till ett Internetcafé men det var stängt... och har nog varit det länge...! Så just nu sitter vi och skriver på datorn vi har med oss, så vi sedan kan lägga in det här på bloggen...!

 

Vi lever inte direkt något lyxliv här inte, utan idag fick det bli handtvätt... Men det gick bra det med, efter denna resa kan vi leva i princip hur som helst...!!

Det ska  bli roligt att se hur många dagar det tar för tvätten att torka eftersom det regnar ute kan vi inte hänga ut den, och här inne torkar det aldrig, eftersom det typ är fuktigt!

 

Ikväll var två tjejer inne hos oss och vi hade det mysigt!

// Caroline och Rebecca


Fjarde dagen

Nar vi vaknade idag hade vi bada tva ont i kroppen... Carro hade ont i rumpan, och jag hade ont i ryggen.. Det maste vara de "skona" sangarna...
Idag pa morgonen hade vi ett litet "mote" med Rose, vi fick jatte bra respons fran gardagen da vi undervisade i engelska... Hon har forsokt med den gruppen hur manga ganger som helst och det finns en tjej i den gruppen som verkligen inte tycker att det roligt och vill inte lara sig, men efter undervisningen igar. Gick hon till Rose och tyckte det vi gjort var jatte roligt, och fragade nar vi skulle gora det igen.. Man blir sa glad av att hora det, det gor verkligen sa att man vill fortsatta...!

Idag hade vi engelska med barn i aldern 10-13ar, de var inte sa intresserade, och det var ganska svart att fa dem att bli det... Det var bara nagra som tycktde det var roligt, och det kandes bra.. Vi lekte mycket med dem, och den sista leken vi gjorde tyckte de flesta var roligt.. Tror inte riktigt att vi lyckades att fa denna gruppen att bli mer intresserad av engelska.

Idag har det varit storstadning har pa barnhemmet, barnen har tvattat, torkat golven, torkat vaggarna, hangt tvatt mm...

Imorgon kommer det folk fran Bangkoks sjukhus hit som ska bjuda barnen pa lunch och sedan ha lite aktiviteter med dom.

Idag har aven vart rum blivit stadat for forsta gangen sedan vi kom hit, vi har aven fatt ett kylskap, och ett las till dorren, sa nu ar vara saker i sakert forvar nar vi inte ar pa rummet.

Aven idag fick vi aka till poolen och bada, det ar mycket skont att komma dit pa eftermiddagen, idag nar vi var dar var det aven simskola. Rose aker har ifran imorgon vilekt betyder att vi inte kommer ha tillgang till Internet, men hon har fixat sa vi ska fa aka till aktivitetcentrumet for att anvanda Internet, det kanns bra!

Nu nar vi har bloggar har det varit barn har utanfor dorren.. :( En tjej var ledsen och ville att vi skulle folja med henne och titta pa tv, vi satte oss istallet har utanfor och kramades lite!! ♥
Idag har vi verkligen kommit barnen mycket narmare!!
KARLEK PA HOG NIVA!!

UNDERBARA BARN!!

 

// Caroline och Rebecca


Tredje dagen

I dag vaknade vi upp till regn, inte sa trevligt men det behovdes verkligen, for luften var sa klibbig.
Idag pa morgonen hade vi ett "mote" med Rose, de motet var inte sa roligt, vi fick reda pa att en mamma till en tjej varit har i natt, och hamtat sitt barn och just nu vet ingen vart hon finns, och man ar radd for att barnet ska bli utsatt igen av sin styvpappa... Detta ar fan for javligt, man far sa ont i hjartat nar man hor sadan har saker... Vi har markt att stamningen inte har varit sa bra idag, Rose har varit valdigt tillbaka dragen vilket man kan forsta!

Vi har aven idag haft var forsta engelska lektion med barn i aldrarna 6-9ar... Detta var riktitigt svart, eftersom vi inte kan kommunicera med varandra genom att prata. Vi forsta inte thai, och de forstar inte eneglska...
Idag sjong vi lite olika latar som: huvud, axlar, kna och ta & Klappa handerna nar du ar riktigt glad...! Detta var nagot som verkligen uppskattades av barnen, de blev sa glada!!

Barnen gar runt och nynar pa sangen hela tiden nu, och kommer fram till oss och nynar och tar sig pa huvudet eller klappa handerna, da vill de att vi ska sjunga tillsammans!

Vissa barn ar med framat an andra och det ar de barnen som snabbare satter sina spar i vara hjartan. Nagra barn bara kommer fram till oss och kramar oss varje gang de ser oss, och sen far man aven en liten puss pa kinden ibland.. Det VARMER sa mycket!! <3

Idag blev vi skjutsade till ett aktivitetscenter dar vi fick bada i en pool, det var riktigt skont att fa komma bort fram barnhemmet lite och bara njuta, det blev verkligen avslappning pa hog niva!!

Vi har lagt in lite bilder pa Roses dator som vi vill dela med oss av.. Nu efter tredagar har vi redan 466bilder.. sa det blir mycket foton, men det ar bara roligt, vi har aven filmat en heldel... Har kommer nagra av alla bilder som vi vill dela med oss av...!

Forsta undervisnings dagen i engelska med 6-9aringar
...





Paus i undervisningen och da blir det mys med barnen



Undervisning igen...


Har ar vi pa barnhemmet och bakom oss ser ni ett hus det ar dar vi bor... Sa vi ar i princip med barnen hela tiden, aven fast vi slutat...!!


KARLEK ♥



// Caroline och Rebecca



Andra dagen...

... Idag fick vi sova hur lange vi ville for Rose sa att vi hade en tuff dag igar, vi kande oss lite dumma och vill inte ligga och sova allt for lange, sa vi stallde klockan pa 8.30, men gick upp 09.00... Da vi at lite frukost och sedan gick vi ut till barnen, vi bor pa deras gard, sa vi hor dem hela tiden...! Idag hade vi inget speciellt pa vart schema, men vi kande att vi vill komma barnen lite narmare sa vi fixade lite egna aktiviteter, vi malade barnens naglar, nagot som verkligen var populart, vi hoppade hopprep men det blev valdigt varmt eftersom vi gjorde det mitt pa dagen.. Man lar sin av sina misstag!!
Vi har fatt bra kontakt med en del barn, och det kanns jattebra!

Maten har vet jag (Rebecca) inte riktigt vad jag ska saga om... Men tro det eller ej, jag smakar faktiskt pa det mesta! Idag till lunch fick vi majskolv, jag HATAR verkligen majs, men kande att jag var tvungen att ata det for att inte vara otacksam... Tyvarr fick jag verkligen inte i mig det, jag at 1/4 av den och gav resten till Carro, nar de andra gatt.. Tur att jag har Carro <3 ...
Vi fick idag smaka nagon godis av kokosmjolk, och ingen av oss gillade det! Det sag ut som agg, men smakade SKIT!!

Vi har idag gjort namnlappar till alla barn, som de ska ha pa sig sa vi snabbare kan lara oss namnen, det star pa bade svenska och thailandska!! Vi har idag fatt 41st thailandska ord av Rose som vi ska forsoka lara oss, det ar verkligen inte det lattaste!!

Har kommer nagra av de orden/ meningar vi ska lara oss:
  • Vad heter du? : Kun cheu ah ray ka
  • Jag heter: Chan cheu ..... ka
  • Jag alskar dig : Chan ra koon
det ar lite av alla ord som vi ska lara oss... Ni kan nu ova er dar hemma!

Vi har fixat sa vi kommer ha tillgang till Internet varje dag da Rose ar har! Sa uppdateringen har kommer bli kanon! Dock kommer det inte bli sa mycket bilder, eftersom vi har Roses dator, men vi hoppas ni gillar bloggen i alla fall och foljer oss.! Det ar sa roligt att se att antalet besokare okar varje dag!!

// Caroline och Rebecca

Forsta dagen avklarad

Nu ar vi pa barnhemmet...!
Vart ska vi egentligen borja.. ?
Som ni marker finns inte a,a,o.. men hoppas det ska ga bra i alla fall...
Tyvarr har vi inte tillgang till Internet har pa barnhemmet, just nu lanar vi Roses men hon kommer inte vara har sa lange, vilket betyder att vi inte kommer ha nagot Internett. Men sa fort vi aker in till stan eller nagot liknanade och hittar Internett sa lovar vi att skriva...
Vi kan valj borja med att Rose och hennes man kom och hamtade oss pa hotellet runt 8.00 idag, da akte vi till en mataffar, Rose ville kopa lite mat till oss som vi ska ha pa barnhemmet i fall vi inte gillar maten dar...!
Vi akte sedan vidare mot barnhemmet, resan tog drygt 1timme och 30minuter. Vi fick kanslan av att nu ar det riktigt nara, och nar vi kommer fram till barnhemmet far vi varldens mottagande...! Alla barn var samlade pa golvet och de halsade oss valkomna! Det finns 72barn har och 3 av de kan engelska...! Personalen har kan INGEN engelska, men vi hoppas att detta ska ga bra i alla fall, nu i borjan kommer Rose att vara har, men sen nar hon [ker far vi anvanda nagot av barnen som oversattare.
Efter ett varmt mottagande fick vi lite information, det blev blandade kanslor nar vi fick reda pa lite om barnen och deras uppvaxt...! Men vi ar valdigt glada over att barnen ar har, for har har det verkligen jatte bra, och far massor av karlek!

Efter vi fatt informationen kom det en organisation hit, och overlamnade massor av klader, nallar och saker... Det var som julafton for barnen, de sprang runt overallt hur glada som helst! Nagot som verkligen varmde i vara hjartan!

Lite senare pa dagen kom det 3st munkar hit for att mediteraq med barnen, och de hade aven nagon slags undervisning.

Vi har fatt vara scheman sa vi vet vad vi ska gora under dagarna, vi kommer att undervisa i engelska i princip varje dag, och sen kommer vi aven ha idrott med barnen, vid nagra tillfallen.
Vi kommer borja jobba 06.00 - 17.00 varje dag... Vi har fatt 4dagar ledigt av 21dagar, de 4 dagarna har Rose bokat in oss pa lite utflyktet.. Vi ska b.la. fa aka till en jatte fin strand tillsammans med henne, hennes familj och kompis da kommer vi bo pa hotell en natt. Sen ska vi aven fa aka ut pa en flyttande marknaden och vi ska aven hinna med att snorkla...! Har ar det fullt os varje dag.. men det ska bara bli roligt, for da far vi ut sa mycket som mojligt av resan!

Vi har fatt ett eget litet rum, och arligt talat ar det, det varska jag nagonsin jag varit med om, medans Carro har varit med om varre... Vi har en hard trasang, men som tur ar har vi fatt varsin mjuk kudde... Aja, vi ska faktiskt inte klaga for barnen har de ligger alla i ett stort rum pa varsin tunnmadrass.

Killarna och tjejerna bor inte pa samma hem, utan killarna bor 10minuter har i fran - vi har annu inte varit hos killarna och kollat hur det ser ut, men vi hoppas vi kommer dit med...!

Maten har ar valdigt speciell och jag kan inte saga att den ar speciellt bra, men Carro tycker att den ar jatte bra - van Thailands resenar...!

Eftersom vi skriver fran Roses dator har vi inga bilder men de kommer en annan gang!
Tyvarr vet vi inte nar vi kan skriva har nasta gang men vi hoppas att det ar snart igen!

// Caroline och Rebecca

Nu bär det av mot barnhemmet...

God morgon!

Klockan är nu här 07.15... Vi nu duschade och redo för en ny dag med nya äventyr!

Snart kommer Rose och hennes familj för att hämta oss, och då ska vi åka bil i drygt 1,5timme för att komma till stället där vi ska bo...!

Som sagt vet vi inte om vi har tillgång till Internet där, men vi hoppas vi kan fixa det, så ni där hemma kan hänga med oss under hela resans gång.

 

Ps. kul att se att besöks antalet ökat så mycket här på bloggen ;)

 

// Caroline och Rebecca


Andra delen av resan...

Nu har vi äntligen kommit till Thailand...

Även flygresan från Turkiet till Thailand började med en försening på drygt 1timme... Men den förseningen körde planet in under resans gång, för vi anlände till Bangkok den tiden vi skulle... När vi gått igenom passkotroll och hämtat våra väskor, gick vi vidare för att möta upp vår ”kontakt person” Rose, hon väntade på oss tillsammans med sin familj. Hon hade en skylt där det stod ”Caroline Persson” så det var inga problem att hitta henne. När våra blicka mötte hennes, kändes det jättebra! Hon blev så glad av att se oss...! Vi gick direkt och växlade pengar och sen så hade hon fixat ett hotell till oss, så vi blev skjutsade dit. Just nu sitter vi på hotellet och har köpt oss internet. Tyvärr är det inte så snabbt... snart ska vi gå till sängs, klockan är 01.15 här och vi behöver sova lite, i morgon kommer Rose och hämtar oss 07.30 och då ska vi åka vidare till stället där vi ska bo i 3veckor!


// Caroline och Rebecca


Första delen av resa...

Här kommer en liten uppdatering av vår resa till Thailand!

Vad ska man säga om resan till Thailand?

Som ni kunde läsa i förra inlägget, var tåget försenat, och när vi anlände till Stockholm var det med en försening på 1timme och 30minuter. Vi stressade till Arlanda Express, för att hinna checka in på flygplatsen. När vi kommer dit står det att flyget är 30minuter försenat, vi kände att det var ganska skönt, så vi kunde ”landa” innan det var dags igen. Flyget från Stockholm lyfte drygt 1timme försenat och det gjorde att vi blev försenade till Turkiet. Vi kom till Turkiet 22.45 (turkist tid) och skulle egentligen landat 21.40. När vi kom till flygplatsen letade vi upp det stället där vi skulle få information om vårt hotell. Vi hittade inte dit, men vi frågade oss fram så det gick bra. Vi berättade hur det låg till och att vi skulle få bo på ett hotell över natten, de sa att vi skulle sätta oss ner vid ett café för att vänta på vår tur, när klockan var 23.40 fick vi reda på att vi skulle åka en liten minibuss. Vi båda två var jätte trötta och tänkte skönt att snart få komma till en säng att lägga sig i... Men så blev det inte riktigt...! Vi åkte med bussen 30min... 40min... efter 1timme och 5minuter kommer vi fram!! När vi kommer dit väntar det mer problem, han som körde oss till hotellet från flygplatsen, hade fått med sig FEL papper... Våra namn fanns inte med på dessa papprena... Så de fick en heldel jobb. Men efter mycket om och men skulle vi få tillgång till ett hotellrum, men vi kände att det inte riktigt var någon idé att lägga sig i drygt 2timmar, för klockan 04.00 skulle vi åka tillbaka till flygplatsen. Så vi bestämde oss för att åka tillbaka till flygplatsen direkt och då var klockan 01.55 då vi åkte där ifrån och var framme 03.00! När vi kom till flygplatsen tog vi två sittplatser där vi tänkte att vi kunde sova, (Rebecca) la sig på golvet och (Caroline) på sittplatserna...


Nu när jag skriver är klockan 04.50,..!

Men det kunde ju faktiskt varit värre... Nu väntar vi på nästa flyg – där vi ska vara klara för påstidning kl.06.55 och sen ska planet lyfta 07.55...

 

Här kommer även lite bilder från flygresan...

 



// Caroline och Rebecca


SJ=Förseningar

Det blev en väldigt lång tågresa och vi har inte det så roligt... Tåget har blivit 1tim och 30minuter försenat...!
Vi skullevarit framme kl.13.50 men nu är det en ny beräknad ankomstid till 15.30... Nu får det inte bli mer förseningar, för då kommer vi få stora problem...
Men om vi kommer till Stockholm Central 15.30 och sen tar vi Arlanda express ut til lArlanda så är vi där straxt efter 16.00...!
Aja, hoppas detta kommer gå bra nu, så det inte blir mer förseningar1

// Caroline och Rebecca

På tåget

Nu är vi på väg...
Först vill vi tacka alla jätte mycket som kom till stationen idag! Det värmde verkligen!! :)
Det blev en heldel tårar, men nu känns allt bra!
Tågresan från Falkenberg till Göteborg gick bra, men sen som alltid när man åker med SJ så blir det förseningar...! För det första kom tåget in 30minuter försenat... och nu står vi stilla någonstans, tekniska fel... Men förhoppningsvis kommer vi la fram någon gång...!
Just nu sitter vi och kollar igenom lite saker, hur videokameran fungerar, kameran och även datorn. Vi har fått låna Rebeccas lillasysters "minidator"...!
Vi båda två mår toppen och tycker detta ska bli hur roligt som helst!

Tänkte bjuda på en bild från stationen




// Caroline och Rebecca


Nu åker vi...

Nu sitter vi i skolan... fixar det sista...!
Om drygt en timme kommer Rebeccas mamma och hämtar oss, för att sedan åka till tågstationen, där Carolines mamma och några fler väntar på oss, för att säga hejdå!

Vi har med oss kamera, videokamera och dator så resan kommer bli kanon!! :)

Detta blev bara ett litet och snabbt inlägg!

// Caroline och Rebecca

1dag kvar...!

Nu är det inte lång tid kvar.... I morgon bär det av mot Thailand! :)
Just nu packar vi för fullt, hoppas nu bara vi får med oss allt, det viktigaste är i alal fall framme. Pass, Pengar, Biljetter, APU-uppgiften, PA-sakerna, vårt material mm...
Idag har vi jobbat väldigt mycket och har försökt få klart allt... Det känns som det kan bli en ganska lång natt, innan vi är färdiga, men vad gör det vi har ju en hel flygresa att sova på...!
Tänkte berätta lite för er hur resan kommer se ut och när vi kommer till Thailand...!

8oktober:
9.40
lämnar tåget Falkenberg och sedan byter vi tåg i Göteborg och åker vidare mot huvudstade- beräknat att vi kommer dit 13.50... Men man vet ju aldrig när man reser med SJ...
Sen ska vi ta Arlanda express ut till Arlanda där flyget lyfter 17.15 och landar i Turkiet 21.40 turkisk tid, vilket betyder 20.40 svensk tid!
Sen blir det en natt på ett hotell där och sen reser vi vidare den...

9oktober:
Planet från turkiet lyfter 7.55 (turkisk tid) 6.55 (svensk tid) och landar i Thailand 21.35 (thai tid)... 15.35 (svensk tid).
 På flygplatsen i Thailand kommer vår "kontaktperson" möta upp oss, vilket känns väldigt tryggt och bra! :)
När vi kommit till Thailand har vi en härlig bussresan på drygt 2timmar, och sen är vi framme.
Sen den 10oktober börjar vi jobba på barnhemmet!

Får se om vi hörs mer innan resan, ni får ha det så bra...!

// Caroline och Rebecca

2dagar kvar.....

Så var det bara 2dagar kvar....!
Vi har gjort en heldel sen vi skrev sist.  Vi har fixat med vårt flyg så nu har vi i alla fall våra flygbiljetter. Vi har nästan gjort klart allt material som vi ska ha när vi ska undervisa. Bara lite kvar att kopiera. Vi har fått reda på att det finns 71barn på barnhemmet och att 52 av dom ska vi undevisa i engelska och sen ska vi ha idrott med alla barn. Vi tror och hoppas att detta kommer bli riktigt roligt!

Som vi tidigare skrivit vet vi inte om vi kommer ha tillgång till internet i Thailand, men så fort vi kommer åt det lovar vi att vi ska uppdatera.

// Caroline & Rebecca

6dagar kvar

Nedräkningen är på HÖG-NIVÅ...!
Jag och Carro har kommit på att ett dygn har för lite timmar... Hur ska vi få ihop allt? Det är en fråga som vi tyvärr inte vet svaret på.
Vi har en heldel saker kvar att fixa inför Resan - bilder, musik, material till våra undervisningar framförallt i engelska.
På något sätt ska vi få ihop detta, om det så krävs att vi ska jobba dag och natt, ska vi göra det!
Har inte så mycket mer att skriva det har inte hänt något nytt sen sist.

Var rädda om er och varandra / Rebecca


7dagar KVAR!!!

Godmorgon bloggen!
Det är fredag och klockan är just nu 09.21, om en vecka åker vi mot Thailand! :)
Tåget mot Stockholm lämnar Falkenberg kl.9.40 så det är nästan exakt en vecka kvar nu! :)
Vi sitter just nu och jobbar med vårt projektarbete och försöker få fram lite pedagogiskt material, som vi ska ha när vi ska undervisa i engelska.
Vi båda två börjar bli riktigt nervösa, och tänker konstant på resan.
Innan har det varit omgivningen som varit nervös, och vi har bara sagt, vi fixar det. Men nu börjar vi nog inse detta själva. vad vi verkligen ska ut på.
Vi kommer fixa detta tillsammans, det tvivlar vi inte på, men det är ett stort ÄVENTYR vi ska ut på!! :)

Ta hand om er och varandra många kramar Rebecca och Caroline :)

RSS 2.0